Vilka fruktträd kan man ha i en svensk trädgård?

I Sverige kan man odla en rad olika frukter i trädgården. När du har fri mark till nya träd bör du fundera lite. Det är ju synd att hålla på och beskära äppelträd när du inte ens tycker om äpplen! Välj i enlighet med den frukt du verkligen gillar och tänk också på sort.

Det finns sorter som är kända för att ge goda och söta frukter utan att det blir för svårt för dig med skötsel. Se på vad grannar har och vad som blir gott. Gör din research innan du köper dina träd!

Vilka fruktträd kan du ha i trädgården?

Har du ett växthus kan du förstås ha exotiska träd. Men låt oss lista exempel på fruktträd som du med säkerhet kan ha i din svenska trädgård:

  • Äpplen
  • Körsbär
  • Plommon
  • Päron

Det kan förstås vara så att din specifika trädgård lämpar sig mer eller mindre för en viss typ av fruktträd. Ta som nämnt en titt på vad grannar lyckas med, eller inte lyckas med! Välj utifrån vad du tycker om och vad som verkar fungera i omgivningen.

Det är också klokt att rådgöra med familjen. Om barnen tycker om en viss frukt kommer det att finnas fler som vill hjälpa till med skörden och då kan det bli mindre fallfrukt att ta hand om.