Se till att dina plantor och växter får ordentligt med vatten!

Oavsett vad du odlar i din trädgård är det viktigt att det som växer får tillräckligt med vatten. Här kan du tänka på flera saker för att lyckas bättre med vattenförsörjningen. Om du odlar i krukor ska du välja lite större krukor.

När det finns mer plats i krukan kan du se till att vattna rikligt vid varje tillfälle men du behöver inte vattna så ofta. Det här fungerar mycket bra för många typer av plantor och växter.

Lätt att överskåda vad som ska vattnas

Även om du har en större trädgård måste du inte sprida ut dina odlingar på stor yta. Många väljer istället att ha odlingslådor och rabatter tillsammans. Krukor kan du också ställa på ett sätt så att de finns nära varandra.

Om allting finns samlat på ett smart sätt är det enklare att sköta vattningen. Då glömmer du inte bort och du håller bättre ordning på vad du har vattnat och när.

Regnet är din bästa källa till vatten

Vattentunnor är smart att ha för regnet ger dig det vatten som du behöver för din odling. Men tänk på hur du placerar dina rabatter. Om de ligger väldigt nära huset kan det betyda att vatten rinner bort med hjälp av de stenkistor och annat som du har för att skydda husgrunden från dagvatten.

Ett tips är att lägga rabatter 50 centimeter utanför husväggen. Då kommer de att dra störst möjliga nytta av regnvattnet som kommer. Tänk dock på om det finns ett tak som täcker och som kan göra att du kanske borde lägga din rabatt på en annan plats för att verkligen dra nytta av regnvatten.