Vikten av att sköta trädgård i enlighet med säsong

Ett riktigt bra tips för en vacker trädgård är att sköta den i enlighet med säsong. Ju mer du lär dig om naturen ju mindre blir du beroende av din kalender för att göra detta. Växer tussilagon nu? Om så är fallet är tiden med tjäle över och nu kan du börja plantera.

Om vi fortsätter att se på andra blommor är vitsippan också en signal för dig i din trädgård. När den står i backen kan du börja rensa och räfsa i dina rabatter. När vitsippan spirar är jorden äntligen torr nog för att du ska kunna riva i den utan att skada.

Dessutom är det smart att tänka på att det inte finns något som säger att du bara kan odla på våren. Det går att dra igång nya projekt i trädgården året om. På så vis är det alltid dags att skörda något. Lär dig mer om vad du kan plantera även då det är kallt och rått utomhus. Exempel kan vara olika örter och bladväxter till salladen som du inte behöver vänta till sen vår för att få fram.

Ta det hela i lugn och ro. Gör upp ett schema där du lägger in vad du ska göra när och håll sedan ett öga på vad som händer i naturen. Med tiden kommer du att se fler tecken som du sedan kan förlita dig på!