Hur kan jag avliva sniglar i trädgården?

Det är viktigt att rensa sniglar i trädgården på rätt sätt. Du kan ju undra om det finns medel som gör detta jobb åt dig. Många tror att salt och kalk är ett bra val. Det här är ämnen som inte är farliga för dig men som kan döda sniglarna.

Fast det är viktigt att veta att sniglar dör långsamt av salt och kalk. Därefter får du städa upp röran i din trädgård. Att lämna döda sniglar på trädgården kan bli problematiskt. Det kan nämligen leda till att sniglar från andra trädgårdar lockas in. Då blir problemet bara värre!

Från vår till höst dyker den spanska skogssnigeln upp och då kan du vilja se på bästa metoderna att bli av med den. Det går att döda sniglarna manuellt. Bara för att du delar på en snigel i två betyder det inte att det blir två sniglar.

Tänk på hur medel påverkar dig och din trädgård!

När du vill köpa medel mot sniglar ska du tänka på hur det här kommer att påverka din trädgård och dig själv. Gifter ska man inte leka med. Dessutom kan hanteringen av döda sniglar få betydelse. Om de ligger kvar på tomten är det som sagt inte utan problem. Och sniglar i sopor måste hanteras på rätt sätt för att risken för att sjukdomar sprids ska minimeras.